Derigo ja Congrid yhteistyöhön Pohjola Rakennuksen kanssa – Tavoitteena edistää rakennusalan digitalisaatiota ja läpinäkyvyyttä

Derigo ja Congrid yhteistyöhön Pohjola Rakennuksen kanssa – Tavoitteena edistää rakennusalan digitalisaatiota ja läpinäkyvyyttä

Pohjola Rakennus on valinnut Derigon ja Congridin laadun- ja turvallisuushallinnan kumppanikseen. Kaikki Pohjola Rakennuksen projektien keskeiset tiedot ja mittarit ovat jatkossa saatavilla yhdestä raportointi- ja seurantatyökalusta.

Rakennushankkeisiin sisältyy yleensä satoja pieniä ja isoja tehtäviä, joiden valmiiksi saattaminen edellyttää hyviä suunnittelutaitoja ja -työkaluja.

Derigon Pro3-projektihallintaohjelmiston ja Congrid-järjestelmän avointen rajapintojen avulla Pohjola Rakennukselle luotiin raportointinäkymä, jonka ansiosta reaaliaikaista dataa kulkee työmailta aina ylimpään johtoon asti. Keskeisiä hyötyjä ovat erityisesti läpinäkyvyys, turvallisuusjohtamisen tehostaminen ja syntyvät kustannussäästöt.

“Ratkaisu toi projektinhallinnalle selkeän ja käyttäjäystävällisen raportointityökalun. Käyttäjä pystyy helposti ymmärtämään prosessin kulun, kun järjestelmästä löytyvät ajantasaiset tiedot tukevat häntä. Tällöin työn tekeminen on aina prosessin mukaista ja tehokasta. Uusi järjestelmä on ollut meille suuri kehitysaskel, joka helpottaa huomattavasti päivittäistä työtämme”, kertoo Pohjola Rakennuksen tuotantojohtaja Tomi Jukola. Pohjola Rakennus suunnittelee ja rakentaa yli 2 000 kotia vuodessa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Derigon tavoitteena on lisätä työmaiden digitalisaatiota toimittamalla asiakkaille valmiita malleja ja ratkaisuja tiedolla johtamiseen projektitoiminnassa. Tiedonkulun parantuessa päätöksenteko perustuu aina ajantasaiseen tietoon.

”Uusi yhteistyö on konkreettinen esimerkki rakennusalan digitalisaatiosta, jossa yhdistyy hyvä loppukäyttäjäkokemus ja siitä kertyvän tiedon hyödyntäminen. Yhteistyön avulla luodaan uusia automaattisia näkymiä liiketoimintatietoon siten, että tieto tarvitsee syöttää vain kerran”, kommentoi Derigo Oy:n toimitusjohtaja Jukka Vornanen.

 

 

 

 

 

 

“Yhteistyössä konkretisoituu alustatalouden mahdollisuudet rakennusalalla. Poistamme siiloja järjestelmien välillä ja tuomme tiedon kentältä läpinäkyvästi johtamisen tueksi”, kertoo toimitusjohtaja Timo Makkonen Congridilta. Yrityksen tavoitteena on auttaa rakennusalaa siirtymään kohti laatu- ja turvallisuuslähtöistä kulttuuria kannustaen eri osapuolia entistä tiiviimpää yhteistyöhön.

 

 

 

 

 

Pohjola Rakennus on vuonna 1989 perustettu, Suomen suurimpiin rakennusliikkeisiin lukeutuva kotimainen perheyritys, joka on tunnettu vahvasta aluesuunnittelun osaamisestaan sekä hankekehityksestään erityisesti asuinkerrostalojen rakentamisen osalta.

Yhteystiedot:

Jukka Vornanen, toimitusjohtaja, Derigo
jukka.vornanen@derigo.fi
0400 265 242

Timo Makkonen, toimitusjohtaja, Congrid
timo@congrid.fi
044 716 7200

Tomi Jukola, tuotantojohtaja, Pohjola Rakennus
tomi.jukola@pohjolarakennus.fi
040 546 8322

Derigo Oy on vuonna 2008 perustettu kotimainen ICT-palvelutalo, jolla on vahva projektitoiminnan tausta ja osaaminen. Yrityksen työntekijät ovat toteuttaneet satoja kehitysprojekteja erikokoisissa yrityksissä sekä kotimaassa, että ulkomailla. Derigo on kehittänyt yhdessä asiakkaidensa kanssa Pro3 -tuoteperheen palvelemaan erityisesti projektitoimintaa harjoittavia yrityksiä. Pro3-käyttäjiä on jo tuhansia sekä Suomessa että kansainvälisissä projekteissa ympäri maailman. 

Congrid tarjoaa helppokäyttöisen ohjelmiston, jonka avulla rakennushankkeen laadun ja turvallisuuden johtaminen on läpinäkyvää eri osapuolille. Haluamme palvella rakennusalaa siten, että mahdollistamme parhaat työkalut rakennushankkeiden laadukkaaseen ja tehokkaaseen läpivientiin.

Pohjola Rakennus Oy Suomi rakentaa viihtyisiä koteja Suomen elosuhteisiin yli 30 vuoden kokemuksella. Suunnittelemme ja rakennamme vuosittain yli 2 000 kotia, joita yhdistävät hyvä sijainti, toimiva pohjaratkaisu ja laadukkaat materiaalit. Pohjola Rakennuksen palveluksessa on yli 3 000 ammattilaista, joista noin 230 on omaa henkilökuntaa. Monessa asiassa on onnistuttu: liikevaihtomme on kehittynyt positiivisesti ollen 295 MEUR vuonna 2019, lisäksi asiakastyytyväisyys oli 4,31/5 ja henkilöstön tyytyväisyys työnantajaan 4,1/5 vuonna 2019. Menestyksen takana ovat osaamisen jatkuva kehittäminen sekä palveluvalmis asenne: tarjoamme parhaat puitteet asukkaille, työntekijöille ja yhteistyökumppaneille. Valitse Pohjola Rakennus, kun haluat kotimaista osaamista kotimaiseen asumiseen.