10 vuotta Derigolaisina!

10 vuotta Derigolaisina!

Kuvassa Tino Kähkönen, Antti Lehtonen ja Nina Vornanen

Derigo Oy perustettiin vuonna 2008, joista ensimmäiset vuodet Derigo Oy toimi projekti- ja prosessikonsultointia tekevänä yrityksenä. Vuonna 2011 päätettiin aloittaa myös järjestelmäkehitys konsultoinnin tueksi, jolloin aloitettiin kehittämään omaa Pro3 projektinhallintajärjestelmää.

Tuotekehityksen vastuuhenkilöksi palkattiin nykyinen tuotekehitysjohtaja Antti Lehtonen. Yrityksen kasvaessa myöhemmin samana vuonna Derigon tiimiin liittyivät sovellusarkkitehti Tino Kähkönen sekä henkilöstö- ja talousasioista vastaava Nina Vornanen.

Antti ja Tino olivat tehneet pitkän tuote- ja järjestelmäkehitysuran Fujitsu Finland Oy:ssä, josta he lähtivät Derigolle kehittämään uutta tuotetta. ”Oli hienoa saada suunnitella, kehittää ja toteuttaa uutta tuotettamme ensimmäisille asiakkaillemme. Vuosia myöhemmin on ollut myös hienoa nähdä, että asiakkaamme ovat edelleen tyytyväisiä järjestelmäämme ja olemme voineet toteuttaa heille uusia toimintaa tehostavia toiminnallisuuksia. Erityisen palkitsevaa on, kun keksii jonkun nerokkaan ja uuden ratkaisun johonkin asiakkaan ongelmaan”, toteavat Antti ja Tino.

Nina Vornanen siirtyi rakennusalan yrityksen talousvastaavan tehtävistä Derigolle henkilöstö- ja talousvastaavaksi. ”Näissä työtehtävissä asiat ovat pysyneet melko samana koko ajan, toki alkuaikojen manuaalinen työ on automatisoitunut ja muuttunut pitkälti sähköiseen viestintään sekä asiointiin verkossa, joka on nopeuttanut asioiden hoitamista tietysti merkittävästi”, Nina  muistelee.

Tuotteen ja yrityksen kehitys matkalla

Derigo yrityksenä sekä Pro3 -järjestelmä ovat kehittyneet ja kasvaneet huimasti matkan varrella. ”Järjestelmää on kehitetty jatkuvasti yhä enemmän toimialariippumattomaksi sekä asiakkaiden tarpeita vastaavaksi. Tästä huolimatta Pro3:en ydinidea on kuitenkin pysynyt aina samana. Olemme myös kehittäneet kattavan valikoiman erilaisia laajennuksia tukemaan asiakkaittemme toimintaa”, Antti kertoo. Myös mobiililaitteiden käyttö on yleistynyt matkan varrella merkittävästi, joka on osaltaan vaikuttanut tuotekehitykseen. ”10 vuoden aikana päätelaitteetkin ovat kehittyneet valtavasti ja muutoksia tulee koko ajan nopeammalla tahdilla”, toteaa Tino.

Asiakaskunta on kasvanut tasaisesti ja Pro3 järjestelmää käyttää nykyisin jo yli 8000 projektitoiminnan ammattilaista erilaisissa projekteissa ympäri maailmaa. Suurin osa asiakkaista on kotimaisia yrityksiä, mutta kansainvälistä toimintaa tehdään myös asiakasyritysten sekä Derigo Oy:n tytäryhtiön Derigo UK Ltd:n kautta.

Omaa osaamistaan ja jatkuvaa kehittämistä Tino ja Antti ovat matkan varrella vahvistaneet mm. suorittamalla sovelluskehitykseen liittyviä sertifikaatteja. Tämän myötä Derigo on ollut Microsoftin kultatason kumppanina jo useamman vuoden. Tämä osoittaa, että Derigon asiantuntijoilla on laaja ja jatkuvasti ylläpidetty osaaminen ja pätevyys sovelluskehittämisestä Microsoftin ekosysteemiin liittyvissä tuotteissa.

”Tulevaisuuden tavoitteissa on mm. kokonaan uuden sukupolven Pro3 järjestelmäversion kehittäminen sekä koko ajan asiakaslähtöisemmän tuotteen kehitys”, Antti summaa.

10 vuodessa ehtii tapahtua paljon ja työkavereista hitsaantua hyvällä yhteishengellä toimiva tiimi, jossa kaikki auttavat aina toisiaan tarpeen vaatiessa. ”Monet reissutkin olemme yhdessä ehtineet kokea ja aina on ollut yhtä mukavaa!” toteavat ja nauravat koko porukka. Kolmikko kertoo arvostavansa työssään erityisesti joustavuutta, vaihtelevuutta ja haastavuutta.

X

Yhteydenottopyyntö: